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Western Australian Coding Rule 

0318/57 Bone graft substitute   

 

ACCD Coding Rule Bone graft substitute (Ref No: Q2979) was retired on 30 June 2017.  
In Tenth Edition (effective 1 July 2017) a new ACHI Alphabetic Index entry was created for 
Administration of bone graft substitute. 
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Western Australian Coding Rule 

1215/04 Bone graft substitue 

 

WA Coding Rule 0112/05 Bone putty is superseded by ACCD Coding Rule Bone graft substitute 
(Ref No: Q2979) effective 15 September 2015; (log in to view on the ACCD CLIP portal). 

 

DECISION 

WA Coding Rule 0112/05 Bone putty is retired.  

[Effective 15 September 2015, ICD-10-AM/ACHI/ACS 9
th
 Ed.] 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.accd.net.au/Clip/account/SignIn.aspx


  
 WA Coding Rules are a requirement of the Clinical Coding Policy MP0056/17 

 

Page 3 of 3 
© Department of Health WA 2018 

 

 

Western Australian Coding Rule 

0112/05 Bone putty  

 

Q. 

Can you confirm if the bone putty used in an ORIF as a bone graft substitute should be coded as a 
bone graft? 

 
A. 

Clinical advice is that bone putty is synthetic and not harvested from patient or donor. Therefore 
bone graft should not be coded.  

 

DECISION 

Bone graft should not be assigned for bone putty as it is a synthetic substance and is 
inherent in the procedure performed. This query will be submitted to the ACCD. 

[Effective 18 Jan 2012, ICD-10-AM/ACHI/ACS 7
th
 Ed.] 

 


